(Love) Game

Det er 281 dager, 6756 timer, 405377 minutter eller 24322645 sekunder til jeg setter beina på norsk jord igjen. Ettersom tiden flyr som ild i tørt gress, føler jeg det jammen er påtide å utforske ikke bare australske tradisjonelle ritualer, men også tradisjonell sport. Selvom jeg personelig la gressskoene på hylla etter 10 år med intens fotball til fordel for helgefyll i Lommedalen, er det påtide at jeg opplever andre sporter bortsett fra god gammeldags fotball.

I Australia er nemlig football, gjerne definert som "footy", en betegnelse på både
RUGBY:
og AFL (Australian Football Rules) :


Ut i fra bildene finnes det absolutt ingen forskjell i mine øyne, men da jeg valgte å si dette høyt fikk jeg nærmest hele nabolaget med gutter/menn i alderen 5-80 løpene etter meg med det som var å finne av skarpe gjenstander. Altså, ikke lurt.
Kort fortalt er hensikten med rugby å kaste en ball bakover til de andre spillerene før man kan løpe over en strek og gjøre et slags "touchdown", mens når det kommer til AFL er det om å gjøre å sparke ballen mellom tre stenger og så høyt som mulig for å få poeng. Basically, hadde jeg null interesse av å involvere meg i dette, før jeg fant ut jeg skulle bestemme meg for en sport å følge med på, som etter a toss of coins ble rugby.Mildt sagt tok det meg ca 14 minutter å bli hardbarka fan:
Her skjønner jeg ikke hva som foregår, men latet selvfølgelig som at jeg var helt enig med det blå laget, altså the Titans. Mitt hovedfokus på ca hele kampen var  å utnytte zoom-linsen på kameraet og speide etter muskuløse og veltrente spillere, hvorav jeg faktisk fikk åpnet øynene til et par kjekkaser.
Så dukket det plutselig opp en gjeng med hotte cheerleadere... da bestemte jeg meg for å ta bilder av megselv isteden:
Så vant plutselig det blå laget jeg heide på og alle ble dødsglade


og det ble jeg og:


Jaja neste sport som skal sjekkes ut blir mest sannsynlig kangaroo riding eller womat catching, valgets kvaaal, valgets kvaaal
Stay tuned hvis du ikke har et liv!
peace


 

6 kommentarer

MADDE

16.sep.2010 kl.10:23

fres opp et bilde av en nyskutt wombat på bloggen din a

kjersti i australia

17.sep.2010 kl.18:42

så herlig ut!

Soffisoff

20.sep.2010 kl.13:02

Nå er det bare 277 dager til du kommer hjem :D!!! hurrahurra. sekke så mye forskjell på de sportene jeg heller altså! Ser som du har det som plomma i egget, drea! Jeg savner deg!

Elisabeth Pedersen

22.sep.2010 kl.22:22

nå er det på tide med update, og hvis noe kjøtt. gjerne ditt eget

Line

24.sep.2010 kl.00:08

Hvilken skole går du på i Australia?:)

Soffisoff

11.okt.2010 kl.13:17

updaaaaate

Skriv en ny kommentar

hits