torsdag kveld hos rigmor

Uken er snart omme, som kun kan bygge på gode opplevelser. Hver torsdag blir det servert middag klokken halv ett hos min farmor, Rigmor Irene Bjørg. Det bys gjerne på lunkne retter som kjøttkaker og tyttebærsyltetøy fra tre dager tilbake, ihjelkokt pasta og grønnsaker, eller hennes nyeste obsession: taco.
Men her må jeg stoppe megselv før det går forlangt. "Taco" ifølge rigmor er ei lefse smelt på en fjøl, gnidd oppned, sidlengs og frem og tilbake med smør. fylt på med kjøtt til det renner over, en så tid de grader bløt tomat  slengt på og det hele drysses selvsagt med en pinch of gorgonzola ost fra 1987. grusomt.

Jeg må innrømme jeg mister stadig appetitten idet lag for lag med muggost dekker tennene hennes, og kjøttet presses ut av den stakkars VESTLANDSLEFSA hun har kjøpt for å sette kronen på kaka. Mens hun legger ut om hvor lite mat de hadde under krigen, hvilke kjekke menn hun har møtt på eldresenteret og hvilke blomster som har sprunget til liv, smeller hun glassflasken med tuborg solid ned i bordet. "Men farmor" må jeg spørre. Du drikker feil øl. Når det er taco på bordet er det corona som gjelder!" "Kårråna?" utbryter hun med sin markerte lillestrøm dialekt. Makan til dritt har jeg ikke smagt siden jeg og oddvar ferierte i syden i 1970. nei du de mexikanerne har ikke greie på øl.

Når farmor mener mexico, kommer det kanskje ikke som et sjokk at det nærmeste hun har kommet mexico var i 1972 da hun og min farfar crack opened sparegrisen og dro til ingen ringere enn selveste gran canaria. På et hotell fullstappet med tjukke irer og 90% andre norske pensjonister var ikke kvaliteten på ølet bra nok og maten smakte visst grusomt. jeg må innrømme at jeg elsker farmor.

Videre går turen til lommedalen for å "nyte" kveldens episode av paradise hotel. Jeg må innrømme jeg biter negler, river meg i håret og får lyst til å legge meg ned på bakken og slå meg selv i rompa med en tresko når jeg ser på det, men jeg MÅ bare følge med. En teori jeg har tygget mye på er om de sender deltagerne gjennom en IQ test og gratulerer alle de med lavest score med en plass på "verdens mest lukuriøse partyhotell".. her må jeg avbryte. Hotellet er fint nok,  og med en utsikt de fleste ville drept for, men akkurat når det kommer til partyfaktor har vel ikke programmet fått toppscore i min bok. Av de tre sangene "gaga olala", "paradise hotel- the theme song" og "shake your booty" med scooter, er det vanskelig å oppnå en skikkelig partstemning sammen med 4 innkompetente idioter fra mine hjemtrakter bærum og et godt stykke antall rånere fra mjøndarn og lenger inn i landet. I tillegg til dette har de fått med en nordlending.


Ikke at jeg følger med eller noe, men jeg må innrømme både mor og jeg dro en seiersdans og skålte da nordlendingen kom seg på huet og rævva ut fra både hotellet og tv3. en lettelse. Om de ikke skal samle en gjeng idioter, kan det virkelig ikke trekke seertall at ett individ med nordnorsk dialekt OG som synger like jævlig som meg på karaokebar skal få lov til å sprade rundt og hooke seg opp sikkert 10.000 kr dagen på å skrive "æ vart så føøørbanna når æ så på æpisoden på paradais idag etc-etc-etc" vet ikke om det er nordnorsk engang, men gud bedre se å få inn noe mer underholdene på både internett og tv i fremtiden. 

nå må jeg prøve å sove uten et mareritt av nordlendingen som sitter og gliser med ED fuckings HARDY caps og von dutch t-skjorte på nasjonalt tv.. skam deg.

6 kommentarer

Hanna

30.apr.2010 kl.09:13

jeg skulle likt å være med på en av de middagene!!! du er virkelig bra andy

Idarium

03.mai.2010 kl.18:39

haha, du skriver herlig andrea!

Syns Torbjørn synger litt fint jeg da.... ;Ppp;Pp

vilde

03.mai.2010 kl.18:50

HAHAHAHHAHAAhahahahah! stakkar!

mad c

03.mai.2010 kl.21:32

riverdance rigmor for ever

stalker

04.mai.2010 kl.00:03

i <3 torbjørn!!! elsk på han ;*

Hanna

06.mai.2010 kl.23:27

nå er det vell på tide med en oppdatering kanskje frøken?

Skriv en ny kommentar

dreabay

dreabay

100, Bærum

bedre å være gal enn normal

Kategorier

Arkiv

hits