sunday bloody sunday

Her jeg bor, skjer det ikke en dritt. Hvis sola skinner finner du 40 nakne barn løpene rundt i gatene, mødre som ler og finner dette scenarioet uhyre morsomt og menn som snikleser porno på terrassen. Kjedeligere sted skal du lete lenge etter, og ting å finne på blir som å finne "where's wally" på den siste siden hvor ALLE er wally's. The search etter å finne på mer intressante ting å gjøre har gått i dass og det er da morra starter.
De fleste vil tro en lørdagskveld i lommedalen involverer råning til the mansions i trulsebakken, fjortiser på vill hunt etter snus på shell og låvedans ved noregg. Nok en gang har lommedalen raised sin standard og inntatt, hvilket nesten kan stolt representeres som årets russetid

Selvsagt har alle innbyggerne råd til å frese rundt i taxi blandt et vagt antall personbiler og muligens en buss som har forvillet seg inn i skogen. Innimellom kan en vill dundring av russebusser høres i det fjerne, men som sjeldent vil, eller klarer noen å finne veien inn etter rundkjøringen på verket. 
Her om dagen måtte jeg le. På vei hjem fra en miserabel dag på jobb, og en times venting i nærmeste "by", sandvika, er det påtide å samles med fellow lommedølinger på kveldens siste rute, 22.58. De fleste kommer løpene mot bussen som om det var en brødkø i somalia, for ellers kommer man seg ikke hjem hvis man ikke ønsker en taxiregning på 600kr eller et spørsmål som lyder: lommedalen? nei du dit kjører jeg ikke.
En håndfull "løsruss" som de liker å definere seg selv, hadde møtt opp lenger borti veien for å komme seg hjemover. med lite penger i russetiden er det ikke overraskene at man må sverge til norges fantastiske kollektivsystem. Fortsatt kanakas og med så mye tusj i ansiktet at man skulle tro hver enkelt led av tyfus deiser de inn på bussen og synger for full hals på gamle nachpielklassikere og alt annet mellom himmel og jord. flaut.

Jeg merker en sterk trang til å komme meg av bussen idét en jente bestemmer seg for å spy fra midtgangen bakerst og fullføre en oppkastrenne som strekker seg til forsetet. Ingen på bussen legger selvsagt merke til dette, når denne lukta er ingenting å sammenligne når bonden har spredt sin første gjødsling. jeg derimot, velger å omtrent brekke meg og ber samtlige russ om å holde kjeft så jeg slipper å øke min egen oppkastrisiko når de starter for fullt med alskens barnetv introer. Ikke nok med at helvete fortsetter til verkets sentrum, triangelen, men her må noe bytte buss.

Jeg setter meg på motsatt side av veien og takker gud, allah og buddah for at ingen av jævlene skal samme vei som meg, når jeg innser at det er på denne tiden av døgnet verkets knarkere kommer frem. på hver sin side av den ellers tomme benken plasserer det seg to stup fulle knarkere med hvert sitt handlenett og en så til de grader brunfarget farrisflaske. De legger ut om alle kjerringene de har nedlagt, land de har vært i og ikke minst hvor mange ganger de har blitt kastet ut fra polet. når bussen endelig dukker opp ser jeg ingen annen løsning enn å sikre meg et sete som er sjult og å trygle hvem som helst om å kidnappe meg vekk fra bygda og aldri ta meg med tilbake.

6 kommentarer

Elisabeth

26.apr.2010 kl.00:52

yes, me likz very much.

Ida

26.apr.2010 kl.14:20

du er bra du andrea <3

Ida Sirevaag

26.apr.2010 kl.14:37

Synes du må jekke ned de negative kommentarene om dalen altså! Neste gang syns jeg du kan skrive om den flotte utsikten, eller om det fine og store utvalget av matvarer på rema! for ikke å glemme den fantastike idrettshallen =)

Men må si jeg liker det du skriver da, hihi!!=)

Mari

26.apr.2010 kl.14:40

I like u very much. u is me lady

vilde Lerbak

26.apr.2010 kl.16:20

Du skriver så utrolig bra Andrea, men Ida, jeg skjønner godt hun disser Lommedalen, vi vet alle at berglia + gamle ringeriksvei er best !

MADDE

29.apr.2010 kl.11:34

død over dalen...........neiiidaaaaaa

Skriv en ny kommentar

dreabay

dreabay

100, Bærum

bedre å være gal enn normal

Kategorier

Arkiv

hits